Zasmažená polévka

Recept na přípravu snadnou polévku, které to neubere na dobré chuti.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Zeleninu si předem očistíme a nastrouháme na jemno. Tedy kromě cibule, tu očistíme a necháme v celku.

Do hlubšího hrnce na rozehřáté sádlo dáme orestovat nastrouhanou zeleninu a kmín, až je vše dozlatova. Poté přisypeme mouku a uděláme tmavší jíšku (zásmažku). Za stálého promíchávání přilijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme očištěnou cibuli, rozdrobíme kostku bujonu (zeleninový nebo masový), vegetu a podle chuti špetku soli. Chvilku polévku povaříme.

Zasmaženou polévku můžeme doplnit nudlemi, kapáním nebo drobením.
user-icon

autor kacenziii


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zasmažená polévka

Zpět na recept