Vaření.czReceptyZapékaný květák v bešamelu

Zapékaný květák v bešamelu

Chutný recept na zapékanou zeleninu.


4.818x
60 min

Ingredience

sůl
50 gmáslo
strouhanka
1 žloutek
2 dlmléko
1 kskvěták
50 gniva
30 ghrubá mouka
2 dlzeleninový vývar

Postup přípravy

Květák očistíme, zbavíme listů a omyjeme. Rozkrojíme jej a ve slané vroucí vodě jej uvaříme do poloměkka. Uvařený květák vyjmeme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Do části rozpuštěného másla přidáme mouku. Opražíme ji, zalijeme mlékem, vývarem, osolíme a za stálého míchání několik minut vaříme. Potom přidáme nastrouhaný sýr a vaříme, dokud se nerozpustí. Sýrový bešamel odstavíme a vmícháme žloutek. Uvařený květák dáme do vymaštěné zapékací mísy vysypané strouhankou. Přelijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhankou a ve vyhřáté troubě zapečeme dokřupava. Zapékaný květák v bešamelu podáváme ihned ještě horký. Přelijeme jej máslem. Zapékaný květák v bešamelu podáváme s uvařenými či opékanými brambory nebo hranolky a hlávkovým salátem.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný květák v bešamelu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena