Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní

Náročnější vegetariánský pokrm, na kterém si všichni pochutnají.


3.0647x
60 min

Postup přípravy

Špenát spaříme a nadrobno posekáme. Z citronů vymačkáme šťávu. Celery očistíme a omyjeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Celery vložíme do vody, přlijeme většinu citronové šťávy a asi 30 minut je uvaříme téměř doměkka. Pak je vyjmeme, rozpůlíme, opatrně vydlabeme a necháme vychladit.

Vydlabené středy celeru nakrájíme na kostičky, zakapeme zbylým citronem a na pánvi na másle je zprudka opečeme. Přidáme špenát, kořeníme solí, pepřem, přidáme česnek a sýr. Směs necháme vychladnout.

Studenou směsí naplníme půlky celeru. Vložíme je do zapékací misky, zalijeme vývarem a jen krátce zapečeme v troubě při 200 °C.

Podáváme s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékaný celer se špenátovo-sýrovou náplní

Zpět na recept