Zapékané makarony

Recept na chuťově pestré těstoviny.


4.610x
45 min
1×

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu na těstoviny - ideální je 1 litr vody na 100g těstovin.

Než voda začne vřít, připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme nasekané 3 - 4 stroužky česneku, přidáme polovinu tuňáka a necháme krátce osmahnout. Je dobré vylít olej z tuňákově konzervy, aby nekazil chuť olivového oleje. Použijeme panenský olivový olej, který dodá jídlu typickou chuť. K tuňáku přidáme loupaná rajčata, osolíme a necháme na mírném ohni povařit 20 minut. Nakonec ještě dáme do omáčky zbytek tuňáka, 2 lžičky kaparů, oregano a krátce povaříme.

Když je voda na těstoviny vroucí, osolíme ji a dáme vařit makarony na dobu asi o 2 minuty méně, než bývá doporučováno. To proto, že těstoviny budeme ještě zapékat.

Makarony slijeme, dáme do zapékací mísy, zalijeme omáčkou, nakrájíme nebo nastrouháme na ně mozzarellu a dáme na 10 minut zapéct.

Zapékané makarony ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané makarony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská