Zapečený špenát

Vynikající teplé i studené, lze jíst i samotné.


3.060x
60 min

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu slijeme. Maso (slaninu nebo uzeninu) pokrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobnou a česnek nasekáme. Sýr nastrouháme. Na oleji orestujeme maso. Na vysmaženém tuku zpěníme cibuli a česnek. Špenát, sůl, pepř a žloutky smícháme v míse, přidáme strouhanku, mléko, sýr a maso. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Špenátovou směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo pekáče a necháme asi 20 minut zapéct ve vyhřáté troubě na 160°C. Potom posypeme povrch strouhankou promíchanou se sýrem a pečeme dalčích 20 - 25 minut. Podáváme se špagetami.
user-icon

autor d.skalyova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena