Zapečený špenát

Vynikající teplé i studené, lze jíst i samotné.


3.060x
60 min

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu slijeme.

Maso (slaninu nebo uzeninu) pokrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobnou a česnek nasekáme. Sýr nastrouháme.

Na oleji orestujeme maso. Na vysmaženém tuku zpěníme cibuli a česnek.

Špenát, sůl, pepř a žloutky smícháme v míse, přidáme strouhanku, mléko, sýr a maso. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

Špenátovou směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané formy nebo pekáče a necháme asi 20 minut zapéct ve vyhřáté troubě na 160°C. Potom posypeme povrch strouhankou promíchanou se sýrem a pečeme dalčích 20 - 25 minut.

Podáváme se špagetami.
user-icon

autor d.skalyova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený špenát

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.