Jednoduchý recept, který je vhodný jak pro vegetariány, tak pro ty, kteří žijí zdravým stylem.
Hodnocení
3.4
/ 5 (8x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Bazalka
Ostatní
Rajče1 ks
Šmakoun1 balíček
Náplň
Kečup1-2 lžíce
Eidam50 g
Podle potřeby
Jarní cibulka1-2 ks
Postup přípravy
Šmakouna si rozkrojíme napůl, namažeme jednu stranou kečupem, okořeníme bazalkou a osolíme. Vložíme plátek eidamu nebo plátky hermelínu. Přiklopíme druhou polovinou šmakouna.
Do zapékací mísy, kterou jsme vymazali olejem, dáme rajčata nakrájená na plátky. Položíme šmakouna a poházíme nakrájenou jarní cibulkou. Osolíme a okořeníme jakýmkoli dalším kořením. Šmakouna zapékáme v troubě při 180 °C asi 5 - 10 minut.
Zapečeného šmakouna podáváme s americkými brambory.
šmakoun je výrobek z bílků a to pouze. Jednná se tedy o naprosto výtečný zdroj bílkovin, ať už pro sportovce, dietáře a lidi, kteří mají zvýšený cholesterol, a nemůžou jíst příliš masa, tak je to velice kvalitní náhrada. Vyzkoušejte, uvidíte, seženete v dnešní době v supermarketech snad všude nebo ve zdravé výživě.