Zapečený plněný čajot

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu zeleniny mexického původu (chayote), kterou plníme šunkovou směsí a zapékáme se sýrem.


5.02x
45 min

Ingredience

80 gšunka
0.3 kscibule
2-3 lžícezakysaná smetana
3 lžícetvrdý sýr
1 ksčajot (chayote)

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Čajot (chayote) podélně rozkrojíme a v osolené vodě povaříme asi 10 minut do poloměkka. Pak odstraníme jádro a dužinu vydlabeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, šunku nakrájíme na jemné kostičky. sýr nastrouháme. Dužinu nasekáme nadrobno.

Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou dužinu čajotu a šunku a vše za stálého míchání zvolna opékáme doměkka. Směs osolíme, opepříme a zahustíme zakysanou smetanou.

Připravenou směsí naplníme vydlabané půlky čajotu, posypeme sýrem a zapékáme při 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Zapečený plněný čajot podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený plněný čajot

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena