Zapečený plněný čajot

Vyzkoušejte snadný recept na přípravu zeleniny mexického původu (chayote), kterou plníme šunkovou směsí a zapékáme se sýrem.


5.02x
45 min

Postup přípravy

Čajot (chayote) podélně rozkrojíme a v osolené vodě povaříme asi 10 minut do poloměkka. Pak odstraníme jádro a dužinu vydlabeme. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, šunku nakrájíme na jemné kostičky. sýr nastrouháme. Dužinu nasekáme nadrobno.

Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájenou dužinu čajotu a šunku a vše za stálého míchání zvolna opékáme doměkka. Směs osolíme, opepříme a zahustíme zakysanou smetanou.

Připravenou směsí naplníme vydlabané půlky čajotu, posypeme sýrem a zapékáme při 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Zapečený plněný čajot podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený plněný čajot

Zpět na recept