Zapečený lilek s rýží

Lehký rýžový nákyp s lilky, rajčaty a paprikou.


4.422x
60 min
2×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
3 lžičkysůl
2 ksvejce
50 gmáslo
400 mlmléko
1 kscibule
3 ksrajče
100 gkečup
300 glilek
100 geidam
2 lžičkyoregano
5 lžicolivový olej
4 lžičkyhladká mouka
1 kszelená paprika
200 gdlouhozrnná rýže
5 lžičekkoření na rýži

Postup přípravy

Uvaříme rýži ve slané vodě. Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme ho 15 minut, aby pustil šťávu. Tu pak ubrouskem odstraníme. Lilek rozložíme na pekáč pokrytý pečícím papírem a vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Uvařenou rýži rozdělíme na 2 poloviny. První částí rýže pokryjeme vymazaný pekáč, posypeme kořením na rýži a obložíme plátky nakrájeného opečeného lilku. Tuto vrstvu potřeme olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem a osolíme. Přidáme vrstvu rajčat a cibule, posypeme oreganem a dáme na 15 minut zapéct. Rozšleháme vajíčka s mlékem, kořením na rýži a osolíme. Nakonec přidáme druhou část rýže, zalijeme směsí z vajec a mléka a pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Před dopečením pokapeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapečený lilek s rýží podáváme s čerstvou zeleninou, případně kečupem. Pro zpestření můžeme přidat houby, případně šunku.
user-icon

autor Agimar

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený lilek s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena