Vaření.czReceptyZapečený květákový nákyp

Zapečený květákový nákyp

Máte rádi zapečená jídla? Zde je recept na vynikající květákový nákyp.


4.833x
60 min
3×

Ingredience

sůl
5 ksvejce
strouhanka
1 kskvěták

podle potřeby

uzenina
hladká mouka
tvrdý sýr
máslo na vymazání

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme do změknutí v osolené vodě. Mezitím si připravíme směs z rozšlehaných vajec, do kterých přidáme nastrouhaný sýr, osolíme a zahustíme hladkou moukou. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Jakmile jsou květákové růžičky změklé, nakrájíme je na menší kousky do zapékací mísy. Na ně poklademe párek či salám nakrájený na kolečka. Povrch zalijeme připravenou směsí. Květákový nákyp vložíme do trouby a zapečeme na 200 °C. Zapečený květákový nákyp podáváme samostatně či případně s brambory. Doplníme o mrkvový či jiný kompot.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený květákový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena