Nejprve si uvaříme špenát - podle toho, jak ho každý má rád...s česnekem, bez česneku, zjemněný mlékem, se smetanou, s vajíčkem....
Poté uvaříme těstoviny v osolené vodě. Měly by být lehce nedovařené. Množství závisí na podle velikosti pekáčku.
Až bude špenát i těstoviny hotovy, nachystáme si zapékací mísu. Tu můžeme vymazat, ale také nemusíme. Střídavě dáváme vrstvu těstovin, poté špenátu a plátky sýra, opět těstoviny, špenát, plátky sýra. Takto skládáme až do vyčerpání surovin, přičemž na povrchu by měla být poslední vrtsva těstovin pokrytá sýrem a na ozdobu můžeme použít plátky rajčete.
Než dáme mísu do trouby, tak pokrm přelijeme smíchaným vajíčkem s mlékem, aby se pokrm po stranách nepřipekl a byl krásně zapečený. Dáme do trouby a až se začně na povrchu tvořit zlatavá kůrčička, tak je hotovo.
Ihned podáváme.
Zajímavé komentáře
Re: Umí.
Umí.