Zapečené špenátové těstoviny

Nejlepší jsou přímo a hned ze zapékací mísy.


3.356x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme špenát - podle toho, jak ho každý má rád...s česnekem, bez česneku, zjemněný mlékem, se smetanou, s vajíčkem....

Poté uvaříme těstoviny v osolené vodě. Měly by být lehce nedovařené. Množství závisí na podle velikosti pekáčku.

Až bude špenát i těstoviny hotovy, nachystáme si zapékací mísu. Tu můžeme vymazat, ale také nemusíme. Střídavě dáváme vrstvu těstovin, poté špenátu a plátky sýra, opět těstoviny, špenát, plátky sýra. Takto skládáme až do vyčerpání surovin, přičemž na povrchu by měla být poslední vrtsva těstovin pokrytá sýrem a na ozdobu můžeme použít plátky rajčete.

Než dáme mísu do trouby, tak pokrm přelijeme smíchaným vajíčkem s mlékem, aby se pokrm po stranách nepřipekl a byl krásně zapečený. Dáme do trouby a až se začně na povrchu tvořit zlatavá kůrčička, tak je hotovo.

Ihned podáváme.
user-icon

autor San


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené špenátové těstoviny

Zpět na recept