Zapečené špenátové brambory

Šťavnaté špenátové brambory provoněné muškátovým kořením.


2.9168x
90 min
3×

Postup přípravy

Špenátové listy necháme rozmrazit. Uvaříme brambory ve slupce a necháme zchladnout. Česnek oloupeme a utřeme.



Připravíme menší pekáček nebo gratinku a položíme do něj několik tenkých (0,5 cm) plátků másla. Vychladlé brambory krájíme na plátky, kterými vyložíme dno pekáčku. Vrstvu osolíme a jemně posypeme muškátovým oříškem. Poté rozetřeme na brambory zakysanou smetanu. Další vrstvou jsou špenátové listy. Rozprostřeme je na smetanu. Osolíme a přidáme utřený česnek. Zalijeme smetanou. Další vrstvou jsou opět brambory nakrájené na kolečka. Opět osolíme a jemně posypeme muškátovým oříškem. Při vrstvení dáváme pozor, aby smetana při pečení nemohla vytékat z misky nebo pekáčku.



Brambory pečeme zprudka při 200 °C. Zhruba po 10 minutách je zalijeme vejci - celá vejce smícháme s trochou mléka, jemně osolíme a rozkvedláme.



Pečeme vše asi 45 minut, dokud se brambory nerozvoní a vrchní vrstva je zlatavá.


user-icon

autor Kaminek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené špenátové brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody