Zapečené rigatoni

Rigatoni s tuňákem, sýrem a sušenými rajčaty.


2.616x
45 min
1×

Postup přípravy

Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s 1 lžící olivového oleje a uvaříme v ní těstoviny tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Scedíme je, po důkladném okapání odložíme a necháme částečně vychladnout.

V míse smícháme kousky masa tuňáka se sýrem ricotta a rozetřeme v hladký krém. Krém vložíme do plátěného sáčku s kulatou trubičkou a naplníme jím rigatoni (silné rýhované trubičky). Naplněné rigatoni urovnáme do zapékací misky.

V misce smícháme smetanu s nastrouhaným parmazánem, osolíme a opepříme. Hmotu naneseme na těstoviny a navrch upravíme do křížků sušená rajčata. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) asi 20 minut.

Hotové rigatoni podáváme horké přímo ze zapékací misky.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené rigatoni

Zpět na recept