Rigatoni se sépiemi

Tato chutná kombinace těstovin a sépií může posloužit jako vynikající letní večeře. Recept, který připravujeme na grilu.


3.172x
60 min

Postup přípravy

Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Papriky dáme na plech na pečení a opékáme je 15 minut pod předehřátým grilem za častého obracení, dokud jim slupka nezhnědne. Pomocí kleští je pak přeneseme do plastového sáčku a uzavřeme. Jakmile trochu zchladnou, odstraníme z nich opečenou slupku, zbavíme je semen a dužninu nakrájíme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme olej. Přidáme sépiové kroužky a za stálého míchání je opékáme 1-2 minuty. Hotové kroužky odkládáme na talíř. Na pánev potom dáme cibuli a česnek a opékáme je 5 minut doměkka. Přidáme rajčata, papriky a podle chuti čili koření, zmírníme oheň a omáčku zvolna vaříme 20-25 minut do zhoustnutí.

Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme je 8-10 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Těsně před podáváním vmícháme do omáčky sépiové kroužky, bazalku a podle chuti sůl a pepř. Prohřejeme je 2-3 minuty. Těstoviny scedíme, upravíme na mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rigatoni se sépiemi

Zpět na recept