Na pánvi rozehřejeme máslo a opékáme na něm na mírném ohni asi 6 minut nudličky masa. Maso přeneseme do zapékací misky a udržujeme teplé.
Do šťávy na pánvi vložíme nakrájené žampiony a opékáme je 2-3 minuty. Ochutíme hořčicí, zázvorem, solí a pepřem. Po 2 minutách žampiony podlijeme šery
a smetanou. Omáčku 3 minuty povaříme a potom jí přelijeme maso.
Maso se žampiony a smetanou zapékáme 10 minut v [roubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4).
Ve velkém hrnci přivedeme k vazu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a 10 minut v ní povaříme rigatoni (silné rýhované trubičky) a snítku bazalky. Těstoviny scedíme a po okapání promícháme s máslem. Upravíme na talíře a ozdobíme zbývající bazalkou.
K těstovinám přidáme maso se žampiony, ale nepromícháváme. Hotový pokrm obložíme opečenými toasty.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART