Svíčkové nudličky v žampionové omáčce

Rigatoni a skvělé nudličky ze svíčkové přelité žampionovou omáčkou.


3.65x
45 min
2×

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo a opékáme na něm na mírném ohni asi 6 minut nudličky masa. Maso přeneseme do zapékací misky a udržujeme teplé.

Do šťávy na pánvi vložíme nakrájené žampiony a opékáme je 2-3 minuty. Ochutíme hořčicí, zázvorem, solí a pepřem. Po 2 minutách žampiony podlijeme šery
a smetanou. Omáčku 3 minuty povaříme a potom jí přelijeme maso.

Maso se žampiony a smetanou zapékáme 10 minut v [roubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4).

Ve velkém hrnci přivedeme k vazu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a 10 minut v ní povaříme rigatoni (silné rýhované trubičky) a snítku bazalky. Těstoviny scedíme a po okapání promícháme s máslem. Upravíme na talíře a ozdobíme zbývající bazalkou.

K těstovinám přidáme maso se žampiony, ale nepromícháváme. Hotový pokrm obložíme opečenými toasty.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svíčkové nudličky v žampionové omáčce

Zpět na recept