Postup přípravy
- Větší hlavičky žampionů oloupeme, odstraníme nožičky a v kloboučku vyhloubíme důlek. Nožičky hub jemně usekáme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné nudličky. Část odložíme stranou na ozdobu.
- Papriku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
- Pažitku omyjeme a jemně usekáme.
- Ve vařící osolené a citronem okyselené vodě, velmi krátce povaříme kloboučky žampionů. Potom je vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
- Na másle zpěníme cibulku, vmícháme pokrájené nožičky žampinů, papriku a vše krátce podusíme.
- Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme vychladnout a spojíme se sýrem cottage a usekanou pažitkou.
- Zapékací misku vymažeme máslem, kloboučky žampionů naplníme směsí, urovnáme do mísy a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
- Ke konci pečení kloboučky posypeme parmazánem a ozdobíme cibulkou.
- Zapečené žampiony podáváme teplé s vařeným bramborem nebo hranolky. Namísto sýru cottage můžeme použít kozí sýr nebo krájenou šunku.
Zajímavé komentáře
Dobrůtka