Zapečené papriky

Papriky podle tohoto receptu můžeme podávat teplé i studené. Pokud chceme, aby byl pokrm sytější, přidáme do směsi opečené mleté maso.


3.0770x
30 min

Ingredience

3 dlvoda
60 gkapary
125 gmozzarella
80 gparmazán
500 gčervená paprika
500 gžlutá paprika
1 svazekjarní cibulka
3 lžícepapriková pasta

podle chuti

česnek
sůl
rozmarýn
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Paprikové lusky rozčtvrtíme, očistíme a dobře omyjeme. Očištěnou jarní cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme nadrobno, mozzarellu scedíme z nálevu a nakrájíme na kostky.

Papriky opečeme na rozpáleném oleji, po 5 minutách přidáme cibuli, česnek a rozmarýn a znovu opékáme asi 5 minut. Zeleninovou směs vložíme do zapékací misky.

Troubu si předehřejeme na 220 °C. Paprikovou pastu rozmícháme na pánvičce asi s 3 dl vody, přidáme kapary, sůl, pepř a touto směsí zeleninu zalijeme, posypeme mozzarellou a nastrouhaným parmazánem. Papriky se sýrem zapékáme asi 15 minut.

Zapečené papriky podáváme teplé i studené, postačí přikusovat bílou bagetku či jiné pečivo.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené papriky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.