Vaření.czReceptyZapečené papriky s jáhlovou nádivkou

Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou

Recept na zapékané barevné papriky, které plníme směsí jáhel, cibule, česneku a sýra. Pokrm můžeme podávat jako teplý předkrm nebo samostatně jako hlavní vegetariánský chod.


4.429x
60 min
4×

Ingredience

4 kspaprika
mletý černý pepř

náplň

1 stroužekčesnek
1 kscibule
150 gniva
200 gjáhly
500 mlzeleninový vývar
1 lžícemandlové lupínky

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
petrželka

Postup přípravy

Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jadérek. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jáhly spaříme vařící vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Sýr nakrájíme na kostičky. Připravíme si jáhlovou náplň. Na oleji orestujeme cibuli dorůžova. Vmícháme okapané jáhly, které opékáme asi 5 minut. Potom přilijeme zeleninový vývar, zmírníme teplotu a zakryté zvolna dusíme 15 - 20 minut. Měkké jáhly necháme zchladnout, ochutíme prolisovaným česnekem a vmícháme nakrájený sýr, mandlové lupínky a usekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme. Vychladlou směsí naplníme poloviny paprik, vložíme do pekáčku a pečeme v troubě při 200 °C přibližně 20 minut. Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou podáváme teplé s bílým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené papriky s jáhlovou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena