Zapečené maso s bramborem a zelím

Recept na zapečené vepřové maso s bramborovou lepenicí se zelím a slaninou.


4.19x
90 min

Postup přípravy

Maso očistíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme a slaninu nakrájíme nadrobno. Okapané zelí nakrájíme na menší nudličky.

Brambory oloupeme a uvaříme ve slané a okmínované vodě doměkka. Maso zprudka opečeme na sádle. Pak nudličky vyjmeme a na výpeku necháme rozškvařit slaninu. Vmícháme cibuli a vše orestujeme dozlatova.

Uvařené brambory slijeme a prošťoucháme s česnekem, zelím, opečenou slaninou a cibulkou. Do vymazaného pekáče rozprostřeme polovinu šťouchaných brambor, které poklademe masem. Nakonec překryjeme zbývajícími brambory. Vše zalijeme smetanou, poklademe plátky slaniny a zapékáme při 200 °C asi 30 - 40 minut.

Zapečené vepřové maso s bramborem a zelím rozdělíme na porce a podáváme se zeleninovým salátem jako sytý hlavní chod.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené maso s bramborem a zelím

Zpět na recept