Vyzkoušejte snadný recept na přípravu hlavního chodu z jednoho pekáčku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (19x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Směs
Česnek2 stroužky
Olivový olej3-4 lžíce
Hořčice plnotučná1/2 lžičky
Mletý kmín1/3 lžičky
Mletá sladká paprika1 a 1/2 lžičky
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Brambory350 g
Hrášek mražený250 g
Červená cibule1 ks
Kuřecí stehenní čtvrtky2 ks
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Kuřecí stehna očistíme a potřeme ze všech stran kořenící domácí směsí, kterou připravíme následujícím způsobem.
V misce promícháme mletý kmín se solí, červenou mletou paprikou (můžeme přidat i špetku papriky pálivé), hořčicí, prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
Takto připravené maso vložíme do pekáče a v předehřáté troubě na 200 °C necháme péci asi 20 - 25 minut.
Mezitím si připravíme přílohovou směs, kterou přidáme v polovině pečení ke kuřecím čtvrtkám.
Neoloupané brambory omyjeme, očistíme kartáčkem, osušíme a nakrájíme na tenčí plátky.
Oloupanou velkou červenou cibuli nakrájíme nahrubo.
Mražený hrášek propláchneme osolenou studenou vodou a necháme okapat.
Pak nakrájené brambory promícháme s cibulí a okapaným hráškem, přidáme sůl a pepř a vše promícháme s olivovým olejem.
Asi po 20 minutách pečení kuřecího masa vyjmeme pekáč z trouby a čtvrtky obložíme připravenou bramborovou směsí s hráškem.
Vše dále pečeme při stejné teplotě dalších 20 - 25 minut, dokud nebudou brambory a kuře zcela měkké.
Zapečené stehenní kuřecí čtvrtky rozdělíme na porce, obložíme upečenou bramborovou směsí s hráškem a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je čerstvý zeleninový salát.