Zapečené kuřecí maso v bramborákové směsi

Misky se směsí kuřecího masa v bramborákovém těstě. Recept na chutný hlavní chod jednoduše zapečený v troubě.


5.07x
45 min

Ingredience

těsto

2 stroužkyčesnek
1 dlolej
1 lžičkasůl
2 ksvejce
4 ksbrambory
1 hrstmajoránka
1 kscibule
1 lžičkamletý černý pepř

náplň

1 špetkasůl
2 lžícemajonéza
1 kskuřecí prsa
2 plátkyanglická slanina
2 špetkysměs koření na kuře

na ozdobu

1 ksjarní cibulka
250 gtvrdý sýr

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a prolisovaný česnek. Vše promícháme na klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou na pánvi. Když je kuřecí maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme. Bramborákové těsto dáme do olejem vymazaných misek nebo libovolných zapékacích nádob. Těsto rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směs. Misky s bramborovým těstem a kuřecí směsí dáme zapékat asi na 20 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Během pečení průběžně kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák. Pokud je bramborové těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr, ale není nutné, pokud nemáme rádi rozpečený sýr, do trouby už nedáváme. Zapečené kuřecí v bramborákové směsi servírujeme přímo v miskách, ale lze samozřejmě vyklopit misky i na talíř.


Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku


Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.


Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou


Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.


Nejlepší


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené kuřecí maso v bramborákové směsi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.