těsto | ||
---|---|---|
2 stroužky | česnek | |
1 dl | olej | |
1 lžička | sůl | |
2 ks | vejce | |
4 ks | brambory | |
1 hrst | majoránka | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | mletý černý pepř | |
náplň | ||
1 špetka | sůl | |
2 lžíce | majonéza | |
1 ks | kuřecí prsa | |
2 plátky | anglická slanina | |
2 špetky | směs koření na kuře | |
na ozdobu | ||
1 ks | jarní cibulka | |
250 g | tvrdý sýr |
Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a prolisovaný česnek. Vše promícháme na klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou slaninou na pánvi. Když je kuřecí maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát. Tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, jarní cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme. Bramborákové těsto dáme do olejem vymazaných misek nebo libovolných zapékacích nádob. Těsto rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směs. Misky s bramborovým těstem a kuřecí směsí dáme zapékat asi na 20 minut do trouby předehřáté na 250 °C. Během pečení průběžně kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák. Pokud je bramborové těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr, ale není nutné, pokud nemáme rádi rozpečený sýr, do trouby už nedáváme. Zapečené kuřecí v bramborákové směsi servírujeme přímo v miskách, ale lze samozřejmě vyklopit misky i na talíř.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Martin Dočekal
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena