Zapečené gnocchi

Recept na zapečené bramborové gnocchi s mozzarellou.


4.619x
60 min
9×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 kscibule
0.5 lžičkybazalka
0.5 lžičkyoregano
parmazán
1 plechovkakrájená rajčata
2 lžícesuché červené víno
1 balíčekgnocchi
2 balíčkymozzarella v nálevu

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Noky vložíme do vroucí osolené vody a až začnou vyplouvat na povrch, slijeme je přes cedník. Gnocchi vložíme je do zapékací misky.

Mezitím si na pánvi orestujeme dozlatova větší cibuli nakrájenou nadrobno. Lze nakrájet i slaninu, nebo šunku, mleté maso podle chuti. Přidáme rozdrcené stroužky česneku. Směs zalijeme drcenými rajčaty, přidáme bazalku, oregano, sůl, pepř, lžíci červeného vína. Omáčku necháme asi 3 minut provařit.

Noky zalijeme směsí z pánve, promícháme a navrch pokládáme na plátky nakrájenou mozzarellu. Nakonec zasypeme trochou strouhaného parmazánu. V předehřáté troubě na 160 °C zapékáme gnocchi přibližně 30 minut.

Zapečené gnocchi ihned podáváme.

Další recepty na gnocchi

user-icon

autor Valina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené gnocchi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská