Zapečené filé s kysaným zelím

Filé se zelím potřené kysanou smetanou.


2.9874x
30 min

Postup přípravy

Plátky filé nejlépe z tresky podélně nakrájíme. Kosti odstraníme, zakapeme citronem a osolíme.

Filé jemně obalíme v hladké mouce a opečeme na pánvičce. Cibuli nakrájenou na kolečka zpěníme na másle a rozložíme na dno zapékací mísy. Kysané zelí rozložíme na zpěněnou cibuli, zakapeme vínem, osolíme, opepříme a přidáme jalovčinky. Na zelí rozložíme filé a potřeme zakysanou smetanou. Filé s kysaným zelím pečeme 15 minut v troubě na 180 °C.

Zapečené filé s kysaným zelím podáváme posypané sekanou petrželkou. Zapečené filé s kysaným zelím je dobré s brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené filé s kysaným zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.