Zapečené fazole

Máslové fazole dušené s houbami, rajčaty a petrželí, s pórkem a sýrovou omáčkou.


3.0653x
60 min
1×

Ingredience

- -česnek
- -olej
- -sůl
1 ksvejce
30 gmáslo
- -petrželka
300 mlmléko
250 gžampióny
3 kspórek
30 ghladká mouka
400 gfazole
- -pepř mletý
125 gsýr strouhaný
3 lžíceprotlak rajčatový
400 grajčata sterilovaná

Postup přípravy

Na oleji osmahneme pórek do změknutí. Potom ho vyjmeme a dáme stranou. Přidáme česnek a nakrájené žampióny a smažíme několik minut, přidáme okapané máslové fazole, rajčata, protlak, petrželku, sůl a pepř a vaříme zvolna asi 20 minut. Mezitím připravíme sýrovou omáčku. Uděláme si z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme mlékem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Potom omáčku necháme vychladnout, vmícháme vejce a sýr, sůl a pepř. Fazole dáme do zapékací misky, navrch poklademe pórek a zalijeme omáčkou. Pečeme asi půl hodiny na 190 st.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené fazole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena