Zapečené fazole s rýží a vepřovými nožičkami

Vyzkoušejte recept na sytý hlavní chod z vepřových nožiček, které zapékáme společně s fazolemi a rýží.


4.312x
150 min
1×

Postup přípravy

Vepřové nožičky omyjeme a v osolené vodě s celým pepřem, bobkovým listem a novým kořením povaříme do poloměkka. Pak nožičky vyjmeme z vývaru a kůži nařízneme na několika místech. Fazole namočíme na 4 hodiny do studené vody. Oloupanou cibuli a česnek jemně usekáme. Rýži propláchneme a necháme okapat.

Na sádle orestujeme cibulku s česnekem, přidáme nožičky a vše opečeme dozlatova. Pak nožičky vyjmeme a vložíme je do pekáče vytřeného sádlem. Cibulový základ promícháme s rýží a okapanými fazolemi a směs podle potřeby dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Vše přendáme k nožičkám do pekáče a zalijeme vývarem.

Fazole s rýží a vepřovými nožičkami dusíme v troubě předehřáté na 160 - 180 °C doměkka. Během dušení občas pokrm promícháme a podle potřeby podléváme vývarem z nožiček.

Zapečené vepřové nožičky s fazolemi a rýží rozdělíme na porce a podáváme s rajčatovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené fazole s rýží a vepřovými nožičkami

Zpět na recept