Fazole podle potřeby přebereme a spolu s bobkovým listem je uvaříme doměkka. Můžeme je uvařit v tlakovém hrnci.
Cibuli, česnek, mrkve a jablka si zatím očistíme. Cibuli a česnek nasekáme a mrkve nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
Zatímco se budou vařit fazole, rozehřejeme si na pánvi olej a zpěníme na něm cibuli. Když je cibule růžová, přidáme česnek a mrkev. Krátce osmahneme a zalijeme trochou horké vody. Pak směs dusíme, dokud mrkev nezměkne. Nesmí však být zcela měkká až rozbředlá.
Z uvařených fazolí odstraníme bobkový list. Přidáme dušenou zeleninu, jablka, kečup, hořčici a podle chuti sůl, pepř a lehce octa. Směs promícháme a rozprostřeme do zapékací misky.
Fazole zapékáme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut. Zapečené fazole ihned podáváme.