Zapečené fazole s jablky

Recept na vynikající vegetariánský pokrm, na kterém si zaručeně pošmáknete.


3.175x
120 min
1×

Postup přípravy

Fazole podle potřeby přebereme a spolu s bobkovým listem je uvaříme doměkka. Můžeme je uvařit v tlakovém hrnci.

Cibuli, česnek, mrkve a jablka si zatím očistíme. Cibuli a česnek nasekáme a mrkve nakrájíme na kolečka. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.

Zatímco se budou vařit fazole, rozehřejeme si na pánvi olej a zpěníme na něm cibuli. Když je cibule růžová, přidáme česnek a mrkev. Krátce osmahneme a zalijeme trochou horké vody. Pak směs dusíme, dokud mrkev nezměkne. Nesmí však být zcela měkká až rozbředlá.

Z uvařených fazolí odstraníme bobkový list. Přidáme dušenou zeleninu, jablka, kečup, hořčici a podle chuti sůl, pepř a lehce octa. Směs promícháme a rozprostřeme do zapékací misky.

Fazole zapékáme v dobře vyhřáté troubě asi 30 minut. Zapečené fazole ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené fazole s jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.