Zapečené čínské zelí se sýrem

Výborný vegetariánský pokrm, který můžete jíst jen tak samotný nebo s brambory.


2.9523x
35 min

Postup přípravy

Hlávku čínského zelí očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme(nesmí se rozpadnout), necháme okapat. 1litr instantního vývaru přivedeme k varu, vložíme zelí, znovu přivedeme k varu, uvaříme doměkka, necháme okapat, nastrouháme tvrdý sýr, rozdělíme na poloviny. Máslo vrstvíme střídavě se zelím a polovinou strouhaného sýra do vymaštěné nákypové formy. A teď přichází na řadu omáčka! Dobře promícháme kysanou smetanu, nasekanou petrželku, jemně nakrájenou cibulku, sůl a pepř, přelijeme přes zelí a posypeme zbylým sýrem. Pečeme na roštu v předehřáté troubě asi 15 minut.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené čínské zelí se sýrem

Zpět na recept