Zapečené čínské zelí se sýrem

Výborný vegetariánský pokrm, který můžete jíst jen tak samotný nebo s brambory.


2.9523x
35 min

Postup přípravy

Hlávku čínského zelí očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme(nesmí se rozpadnout), necháme okapat. 1litr instantního vývaru přivedeme k varu, vložíme zelí, znovu přivedeme k varu, uvaříme doměkka, necháme okapat, nastrouháme tvrdý sýr, rozdělíme na poloviny. Máslo vrstvíme střídavě se zelím a polovinou strouhaného sýra do vymaštěné nákypové formy. A teď přichází na řadu omáčka! Dobře promícháme kysanou smetanu, nasekanou petrželku, jemně nakrájenou cibulku, sůl a pepř, přelijeme přes zelí a posypeme zbylým sýrem. Pečeme na roštu v předehřáté troubě asi 15 minut.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené čínské zelí se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.