Vaření.czReceptyZapečené brambory s mletým masem po italsku

Zapečené brambory s mletým masem po italsku

Velmi jednoduchý a rychlý oběd či večeře za pár korun. Recept na zapečenou směs z mletého masa, brambor, rajčat, parmazánu a bylinek s kořením.


5.011x
60 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
500 gbrambory
4 ksrajče
30 gparmazán
500 gmleté hovězí a vepřové maso

podle chuti

sůl
oregano
čerstvá bazalka
mletý černý pepř

podle potřeby

olej na vymazání

Postup přípravy

Nejprve celé brambory uvaříme ve slupce. Během vaření brambor si připravíme mleté maso. Zpracujeme ho, přidáme k němu prolisovaný česnek a oregano. Směs osolíme a opepříme. Dáváme si pozor, aby maso nebylo příliš tučné, aby nám jídlo neplavalo v tuku. Rajčata nakrájíme na kolečka. Nejlépe čerstvou bazalkou nasekáme nahrubo, ale nevadí ani sušená. Parmazán nastrouháme na jemno. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou masovou směs rozložíme do zapékací misky, kterou předtím vymažeme trochou oleje. Maso uhladíme a pokryjeme vrstvou nakrájených rajčat. Rajčata osolíme, opepříme a zasypeme bazalkou. Potom na rajčata naskládáme nakrájené brambory. Vrstvu brambor osolíme, opepříme a nakonec zasypeme parmazánem. Připravenou směs brambor s mletým masem vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme dozlatova asi 45 minut. Hotový pokrm můžeme opět posypat trochou parmazánu. Zapečené brambory s mletým masem po italsku podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Te3sska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s mletým masem po italsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena