Nejprve si vybereme brambory stejné velikosti a dobře je umyjeme, ve slupce je uvaříme. Po změknutí brambor slijeme vodu a necháme brambory vychladnout. Zatím si oloupeme cibuli a nasekáme ji.
Připravíme si náplň - na lžíci oleje si osmahneme jemně pokrájenou cibuli, kapii a přidáme prohřát sterilovanou kukuřici. Pak přidáme rozmíchaná osolená vejce. Na pánvi promícháme, necháme zlehka zatuhnout a odstavíme - aby se vajíčka zbytečně nevysušila.
Brambory ve slupce rozpůlíme napříč, lžičkou vydlabeme a naplníme připravenou vaječnou "nádivkou“ s kukuřicí. Naplněné půlky brambor vložíme do olejem mírně vymazaného pekáčku a skládáme je k sobě tak, aby se nám nepřevracely. Pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut. Pak pekáček vyjmeme, brambory posypeme strouhaným sýrem a necháme je znovu asi 10 minut zapékat.
Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru podáváme teplé i studené k dobrému pivu, v Peru zvanému "čiča“.
Zbylé brambory, které jsme lžičkou vykrojili, použijeme na rychlou večeři pro věčně hladové strávníky. Co takhle
jemné francouzské brambory?