Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru

Nebyli jste nikdy v Peru a přesto byste rádi ochutnali tamní kuchyni? Jistě by vás pohostili pečenými bramborami plněnými kukuřicí, ale vyzkoušejte i tento recept, který je jen mírně doplněn.


3.1142x
60 min

Postup přípravy

Nejprve si vybereme brambory stejné velikosti a dobře je umyjeme, ve slupce je uvaříme. Po změknutí brambor slijeme vodu a necháme brambory vychladnout. Zatím si oloupeme cibuli a nasekáme ji.

Připravíme si náplň - na lžíci oleje si osmahneme jemně pokrájenou cibuli, kapii a přidáme prohřát sterilovanou kukuřici. Pak přidáme rozmíchaná osolená vejce. Na pánvi promícháme, necháme zlehka zatuhnout a odstavíme - aby se vajíčka zbytečně nevysušila.

Brambory ve slupce rozpůlíme napříč, lžičkou vydlabeme a naplníme připravenou vaječnou "nádivkou“ s kukuřicí. Naplněné půlky brambor vložíme do olejem mírně vymazaného pekáčku a skládáme je k sobě tak, aby se nám nepřevracely. Pečeme v troubě při 160 °C asi 20 minut. Pak pekáček vyjmeme, brambory posypeme strouhaným sýrem a necháme je znovu asi 10 minut zapékat.

Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru podáváme teplé i studené k dobrému pivu, v Peru zvanému "čiča“.

Zbylé brambory, které jsme lžičkou vykrojili, použijeme na rychlou večeři pro věčně hladové strávníky. Co takhle jemné francouzské brambory?
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s kukuřicí a la Peru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.