Zapečené brambory po egyptsku

Vrstvené brambory s mletým masem a cibulí zalité šťávou z rajského protlaku.


3.0211x
60 min

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Mleté maso ochutíme oblíbeným kořením (bez soli a pepře). Pekáč vymastíme olejem nebo tukem. Troubu rozpálíme na 180 °C.

Do pekáče opakovaně vrstvíme brambory, mleté maso a cibuli, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Protlak rozmícháme v hrnku vody a zalijeme jí brambory v pekáči. Ten zakryjeme a vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut zakrytý. Pak pekáč odkryjeme a pečeme, dokud se vypaří tekutiny a brambory nezměknou.

Zapečené brambory po egyptsku ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory po egyptsku

Zpět na recept