Zapečená zelenina

V těchto horkých letních dnech je recept na zeleninový pokrm k nezaplacení. Je rychlý, lehce stravitelný a navíc má jen minimum kalorií!


4.310x
60 min

Postup přípravy

Z květáku odstraníme listy a košťál, rozebereme ho na malé růžičky, pokrájíme pórek na kolečka, mrkev očistíme a rozkrojíme napůl. Nastrouháme balkánský sýr. V hrnci povaříme květák a mrkev do poloměkka. Povařenou zeleninu slijeme a necháme dobře okapat. Mrkev pokrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a na něm podusíme květák, mrkev a pórek. Připravenou zeleninu na pánvi ještě smícháme s větší částí balkánského sýra. Osolíme a ochutíme pepřem. Zeleninu dobře promícháme. Tuto směs přesypeme do zapékací misky, kterou jsme lehce vymazali olivovým olejem. Na vrchu zeleninu posypeme zbytkem balkánského sýra a zapékáme do té doby, než zelenina a sýr na povrchu trošku zezlátnou. Zapečenou zeleninu s balkánským sýrem podáváme s vařeným bramborem. Pokrm můžeme vylepšit ještě čerstvě nasekanými bylinkami.
user-icon

autor Fendryska

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena