Zapečená zelenina

V těchto horkých letních dnech je recept na zeleninový pokrm k nezaplacení. Je rychlý, lehce stravitelný a navíc má jen minimum kalorií!


4.310x
60 min

Postup přípravy

Z květáku odstraníme listy a košťál, rozebereme ho na malé růžičky, pokrájíme pórek na kolečka, mrkev očistíme a rozkrojíme napůl. Nastrouháme balkánský sýr.

V hrnci povaříme květák a mrkev do poloměkka. Povařenou zeleninu slijeme a necháme dobře okapat. Mrkev pokrájíme na kolečka.

V pánvi rozehřejeme malé množství olivového oleje a na něm podusíme květák, mrkev a pórek. Připravenou zeleninu na pánvi ještě smícháme s větší částí balkánského sýra. Osolíme a ochutíme pepřem. Zeleninu dobře promícháme.

Tuto směs přesypeme do zapékací misky, kterou jsme lehce vymazali olivovým olejem. Na vrchu zeleninu posypeme zbytkem balkánského sýra a zapékáme do té doby, než zelenina a sýr na povrchu trošku zezlátnou.

Zapečenou zeleninu s balkánským sýrem podáváme s vařeným bramborem. Pokrm můžeme vylepšit ještě čerstvě nasekanými bylinkami.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená zelenina

Zpět na recept