Zapečená sladká pohanka

Z pohanky můžeme připravit i sladký nákyp, který bude určitě chutnat i našim malým strávníkům.


3.169x
45 min

Postup přípravy

Pohanku propláchneme a dáme vařit asi na 5 min do slabě osolené vody. Potom pohanku slijeme a nasypeme do zapékací misky.

Troubu si předehřejeme na 170°C.

Tvaroh smícháme s cukrem a se spařenými rozinkami.

Tvarohovou hmotu vmícháme k pohance, zalijeme mlékem, poklademe hoblinkami másla a zapékáme přibližně půl hodiny. Ihned po dopečení podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená sladká pohanka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.