Vaření.czReceptyZapečená obložená fašírka

Zapečená obložená fašírka

Vynikající pochoutka, která potěší každého labužníka klasických fašírek.


3.197x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
1 ksrajče
50 ghouska
100 gsýr
olej na smažení
250 ghovězí maso
250 gvepřové maso
1 lžícesójová mouka

podle chuti

sůl
majoránka
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

mléko

na ozdobu

1 ksrajče
100 gsýr

Postup přípravy

Cibuli nasekáme a nastrouháme sýr. Rajče si nakrájíme na kolečka a další rajče na malé kostičky. Ještě si prolisujeme česnek. Housky namočíme v mléce a s masem pomeleme, přidáme sójovou mouku, vejce, cibuli a polovinu nastrouhaného sýra. Směs ochutíme česnekem, kořením, vegetou, paprikou, majoránkou a solí. Dobře promícháme. Takto připravenou hmotu rozdělíme na 8 stejných dílů a z každého vytvarujeme hrubou placku, v které uděláme jamku. Placky dáme na promaštěný plech a jamky naplníme nasekaným rajčetem. V dobře předehřáté troubě pečeme asi tak 15 až 20 minut mírně dozlatova. Plech s fašírkami pak vyjmeme z trouby a na placky rozdělíme zbytek strouhaného sýra a na kolečka nakrájené rajčata. Pečeme dalších 10 minut. Zapečenou obloženou fašírku podáváme se smaženými cibulovými kroužky a vařenými brambory.
user-icon

autor Jovi

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená obložená fašírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena