Zapečená obložená fašírka

Vynikající pochoutka, která potěší každého labužníka klasických fašírek.


3.197x
90 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
1 ksrajče
50 ghouska
100 gsýr
olej na smažení
250 ghovězí maso
250 gvepřové maso
1 lžícesójová mouka

podle chuti

sůl
majoránka
vegeta
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

mléko

na ozdobu

1 ksrajče
100 gsýr

Postup přípravy

Cibuli nasekáme a nastrouháme sýr. Rajče si nakrájíme na kolečka a další rajče na malé kostičky. Ještě si prolisujeme česnek.

Housky namočíme v mléce a s masem pomeleme, přidáme sójovou mouku, vejce, cibuli a polovinu nastrouhaného sýra. Směs ochutíme česnekem, kořením, vegetou, paprikou, majoránkou a solí. Dobře promícháme.

Takto připravenou hmotu rozdělíme na 8 stejných dílů a z každého vytvarujeme hrubou placku, v které uděláme jamku. Placky dáme na promaštěný plech a jamky naplníme nasekaným rajčetem.

V dobře předehřáté troubě pečeme asi tak 15 až 20 minut mírně dozlatova.

Plech s fašírkami pak vyjmeme z trouby a na placky rozdělíme zbytek strouhaného sýra a na kolečka nakrájené rajčata. Pečeme dalších 10 minut.

Zapečenou obloženou fašírku podáváme se smaženými cibulovými kroužky a vařenými brambory.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená obložená fašírka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.