Zapečená kachní prsa

Marinovaná kachní prsa zapečená v listovém těstě podáváme s bramborovou kaší.


4.278x
60 min

Ingredience

1 lžíceolej
1 balíčeklistové těsto
2 kskachní prsa s kůží

podle chuti

sůl
čerstvě mletý pepř

na potření

1 ksvejce

marináda

1 kspomeranč
50 mlbrandy
1 lžícemed
150 mlzakysaná smetana

podle potřeby

hladká mouka
drůběží vývar

Postup přípravy

Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potom je naložíme alespoň na 2 hodiny do marinády.

Marináda: Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme a šťávu zbavíme jadérek. Kůru i šťávu promícháme se zakysanou smetanou, osladíme medem, vložíme kachní prsa a marinujeme.

Prsa vyjmeme z marinády a důkladně osušíme. Potom je opékáme na oleji, nejdříve kůží dolů, asi po 5 minutách na každé straně. Odložíme na ubrousek a necháme vychladnout.

Listové těsto vyválíme na dva stejně velké, tenké pláty, do kterých vychladlá prsa zavineme. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a v předtopené troubě pečeme ještě asi 25 minut.

Výpek z kachních prsou lehce zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Vzniklou šťávu podle potřeby osolíme a opepříme.

Upečená kachní prsa nakrájíme na porce a podáváme s bramborovou kaší. Mastíme kachní šťávou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená kachní prsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká