Vaření.czReceptyZapečená jahodová zmrzlina

Zapečená jahodová zmrzlina

Kontrast mezi ledovou zmrzlinou a teplým zapečeným sněhem na povrchu jistě ocení děti i dospělí. Jako základ můžete použít doma upečený nebo koupený piškotový korpus.


2.998x
35 min

Postup přípravy

Korpus na tento dezert by měl mít 23 cm v průměru. Jahody rozpůlíme. Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry nebo pomerančovou šťávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pokračujeme ve šlehání a postupně vmícháme cukr. Hmota musí být velmi pevná a lesklá. Zmrzlinu rychle upravíme na piškotový korpus a zakryjeme půlkami jahod a sněhem z bílků tak, aby k ní nemohl pronikat horký vzduch v troubě. Pečeme v předehřáté troubě 3-5 minut dozlatova. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihned podáváme. Zdroj: Rychle a snadno , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečená jahodová zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena