Zapečená jahodová zmrzlina

Kontrast mezi ledovou zmrzlinou a teplým zapečeným sněhem na povrchu jistě ocení děti i dospělí. Jako základ můžete použít doma upečený nebo koupený piškotový korpus.


2.998x
35 min

Postup přípravy

Korpus na tento dezert by měl mít 23 cm v průměru. Jahody rozpůlíme.

Troubu předehřejeme na 240 °C (u plynové trouby stupeň 9). Piškotový korpus dáme do koláčové formy nebo kulaté zapékací mísy a pokapeme sladkým sherry nebo pomerančovou šťávou.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Pokračujeme ve šlehání a postupně vmícháme cukr. Hmota musí být velmi pevná a lesklá.

Zmrzlinu rychle upravíme na piškotový korpus a zakryjeme půlkami jahod a sněhem z bílků tak, aby k ní nemohl pronikat horký vzduch v troubě. Pečeme v předehřáté troubě 3-5 minut dozlatova. Hotový dezert ozdobíme celými jahodami a ihned podáváme.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená jahodová zmrzlina

Zpět na recept