Vaření.czReceptyZapečená bageta ala France

Zapečená bageta ala France

Recept na zajímavou přílohu k salátům či grilovanému jídlu. Jednoduchá příprava.


5.09x
35 min
1×

Ingredience

náplň

3 stroužkyčesnek
100 gtvrdý sýr
4 lžícečerstvá petrželka
100 gmáslo (tuk)
4 lžícejarní cibulka s natí

podle chuti

sůl
100 gniva
mletý černý pepř
100 guzený eidam

příloha

3 ksbageta

Postup přípravy

Nejdříve si musíme předehřát troubu, já dávám střední stupeň (plynová trouba). Je také potřeba vyndat si z ledničky dopředu máslo, aby bylo pěkně změklé. Ke změklému máslu přimícháme nakrájenou petrželku nebo lahůdkovou cibulku a prolisovaný česnek. Bagety (středně dlouhé) nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm široké, ale nedokrajujeme, aby dole zůstaly pěkně spojené. Mezi jednotlivé řezy vetřeme ochucené máslo a přidáme sýr, může být i uzený, nejlepší je eidam, lze použít i nivu (přizpůsobte si dle vlastní chuti). Připravené bagety zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, aby se sýr hezky roztekl. Zapečené bagety ala France vybalíme z alobalu a ihned podáváme k zeleninovým salátům nebo k letní grilovačce.
user-icon

autor Lenusacek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená bageta ala France

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena