Nejdříve si musíme předehřát troubu, já dávám střední stupeň (plynová trouba). Je také potřeba vyndat si z ledničky dopředu máslo, aby bylo pěkně změklé. Ke změklému máslu přimícháme nakrájenou petrželku nebo lahůdkovou cibulku a prolisovaný česnek.
Bagety (středně dlouhé) nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm široké, ale nedokrajujeme, aby dole zůstaly pěkně spojené. Mezi jednotlivé řezy vetřeme ochucené máslo a přidáme sýr, může být i uzený, nejlepší je eidam, lze použít i nivu (přizpůsobte si dle vlastní chuti).
Připravené bagety zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, aby se sýr hezky roztekl.
Zapečené bagety ala France vybalíme z alobalu a ihned podáváme k zeleninovým salátům nebo k letní grilovačce.