Žampiony na sicilský způsob

Recept na lehké hlavní jídlo. Žampiony na sicilský způsob jsou vhodné i pro vegetariány.


3.276x
75 min
5×

Postup přípravy

Čerstvé a oprané plodnice žampionů celé podusíme na másle. Stačí 10 - 15 minut. Přidáme vinný ocet, ochutíme solí, pepřem a cukrem, nastrouháme muškátový oříšek a promícháme.

Na přípravu omáčky rozsekáme oloupanou cibulku a mírně ji na másle opražíme. Přidáme kečup, mouku a několik minut povaříme. Nakonec omáčku zředíme smetanou, promícháme a už nevaříme.

Omáčkou pak zalijeme žampiony na talířích. Žampiony na sicilský způsob podáváme teplé s rýží.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampiony na sicilský způsob

Zpět na recept