Žampionový houbovec

Houbovec podáváme teplý i studený a ideální přílohou jsou různé zeleninové saláty. Recept lze připravit i z jiných čerstvých hub.


3.0663x
35 min

Postup přípravy

Tvrdší pečivo zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a vypracujeme ne příliš tuhé těsto. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno.

Cibulku osmažíme na másle a přidáme k ní nakrájené žampiony a restujeme. Směs osolíme, opepříme a dochutíme kmínem. Podušené žampiony vmícháme do základu houbovce.

Zapékací misku vymažeme máslem a dáme do něj připravenou hmotu.

Houbovec ze žampionů pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Houbovec podáváme s libovolným zeleninovým salátem jako hlavní chod. Je dobrý teplý i studený.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionový houbovec

Zpět na recept