Žampionový houbovec

Houbovec podáváme teplý i studený a ideální přílohou jsou různé zeleninové saláty. Recept lze připravit i z jiných čerstvých hub.


3.0663x
35 min

Postup přípravy

Tvrdší pečivo zvlhčíme mlékem. Přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a vypracujeme ne příliš tuhé těsto. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno. Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno. Cibulku osmažíme na másle a přidáme k ní nakrájené žampiony a restujeme. Směs osolíme, opepříme a dochutíme kmínem. Podušené žampiony vmícháme do základu houbovce. Zapékací misku vymažeme máslem a dáme do něj připravenou hmotu. Houbovec ze žampionů pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Houbovec podáváme s libovolným zeleninovým salátem jako hlavní chod. Je dobrý teplý i studený.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionový houbovec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena