Žampionové karbanátky

Recept na karbanátky s chutí hub.


4.210x
45 min
3×

Ingredience

2 ksvejce
1 kscibule
1 ksrohlík
500 gmleté maso
1 plechovkasterilované žampiony
0.5 dlteplá voda
2 lžícepikantní hořčice

podle chuti

sůl
mletý pepř
kadeřavá petrželka

podle potřeby

strouhanka
mléko

Postup přípravy

Do mísy dáme mleté maso a připravíme si všechny ostatní suroviny. Rohlík namočíme v mléce a vymačkáme, petrželku nasekáme, žampiony necháme okapat a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Do mleté masa přidáme vymačkaný rohlík, vejce, teplou vodu, hořčici a petrželku. Směs pořádně promícháme, osolíme a opepříme. Na oleji necháme osmahnout cibulku, přidáme překrájené žampiony a orestujeme. Smícháme s mletou ochucenou směsí a dáme vychladit do lednice. Z mleté žampionové směsi tvoříme karbanátky nebo placičky a obalujeme ve strouhance. Žampionové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Chutnají výborně s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena