Žampionová polévka

Tato polévka se výtečně hodí pro slavnostní příležitost a všechny strávníky s ní mile překvapíte.


3.5167x
30 min
4×

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme dílem vody, rozšleháme a asi 15 minut povaříme.

Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a povaříme ve zbylé vodě ochucené citrónovou šťávou. Přilejeme je do polévkového základu společně s mlékem, přidáme masox, pepř, osolíme a necháme přejít varem.

Polévku sundáme z vařiče, vmícháme žloutky rozkvedlané ve dvou lžících mléka a podáváme.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová polévka

Zpět na recept