Žampionová polévka

Tato polévka se výtečně hodí pro slavnostní příležitost a všechny strávníky s ní mile překvapíte.


3.5167x
30 min
4×

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou zředíme dílem vody, rozšleháme a asi 15 minut povaříme. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a povaříme ve zbylé vodě ochucené citrónovou šťávou. Přilejeme je do polévkového základu společně s mlékem, přidáme masox, pepř, osolíme a necháme přejít varem. Polévku sundáme z vařiče, vmícháme žloutky rozkvedlané ve dvou lžících mléka a podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena