Vaření.czReceptyŽampionová polévka se smetanou

Žampionová polévka se smetanou

Jemná žampionová polévka se šlehačkou, zdobená opečenými žampiony a pažitkou.


4.210x
45 min

Ingredience

2 lžícetuk
1 kscibule
0.5 kscitron
500 gžampiony
1.5 lžícepolohrubá mouka
0.5 kelímkusmetana ke šlehání
750 mlhoubový vývar (z kostky)

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na ozdobu

0.5 svazečkupažitka

Postup přípravy

Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na lžíci rozehřátého tuku osmažíme, za stálého promíchávání, čtvrtinu žampionů, osolíme a opepříme je, pak žampiony vyjmeme. Do výpeku přidáme zbylý tuk, rozpustíme ho a orestujeme cibuli do zezlátnutí. Zaprášíme moukou a osmahneme ji. Přilijeme vývar, promícháme, vsypeme zbylé žampiony, uvedeme do varu a 10 minut povaříme. Z chemicky neošetřeného citronu nastrouháme kůru a pak i vymačkáme šťávu. Pažitku propláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Polévku rozmixujeme, prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou i šťávou. Nakonec do polévky vmícháme šlehačku. Žampionovou polévku se smetanou nalijeme na talíře a každou porci ozdobíme osmaženými žampiony a pažitkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionová polévka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena