Vaření.czReceptyŽampionová omáčka se zakysanou smetanou

Žampionová omáčka se zakysanou smetanou

Omáčka z čerstvých žampionů a smetany. Recept je vcelku jednoduchý.


4.366x
45 min
10×

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
mléko
500 gžampiony
0.5 lžičkymletý pepř
1 ksvětší cibule
1-2 lžícecitronová šťáva
1 lžícedrcený kmín
1 kelímekzakysaná smetana (200 g)

těstíčko

200 mlmléko
1 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme ji dozlatova. Přidáme žampiony, zaprášíme je kmínem, solí i pepřem, pokapeme citronovou šťávou a promícháme. Pod pokličkou žampiony za občasného promíchání dusíme asi 20 minut. Podle potřeby žampiony podléváme mlékem, aby se nepřipalovaly. Zmírníme plamen, "vyklepneme" zakysanou smetanu, důkladně ji v omáčce rozmícháme a opět uvedeme do varu. V mléce si rozkvedláme mouku a kašičku vlijeme do omáčky. Za občasného promíchání omáčku ještě 10 minut provaříme a podle potřeby dochutíme solí či kmínem. Žampionovou omáčku se zakysanou smetanou podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionová omáčka se zakysanou smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena