Vaření.czReceptyŽampionová omáčka se smetanou a pórkem

Žampionová omáčka se smetanou a pórkem

Snadný a časově nenáročný recept na omáčku z nakládaných žampiónů, zakysané smetany a pórku.


4.217x
35 min
2×

Ingredience

1 stroužekčesnek
150 gpórek
200 mlzakysaná smetana
400 gkrájené sterilované žampiony

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony slijeme a nálev uchováme. Oddělíme 2/3 žampionů, které rozmixujeme na kaši. Zbývající třetinu odložíme stranou. Zakysanou smetanu promícháme s nálevem, osolíme, opepříme, přidáme česnek a rozmixované žampiony. Na oleji krátce zpěníme pórek, který přelijeme smetanovou směsí a přidáme zbylé plátky žampionů. Omáčku dobře prohřejeme, ale nevaříme. Žampiónovou omáčku se smetanou a pórkem podáváme teplou s těstovinami nebo k minutkovým masům.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žampionová omáčka se smetanou a pórkem

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena