Zámečníci

Až z Portugalska nám poslali tento recept na plněné švestky mandlemi v těstíčku a přelité malinovou šťávou. Kdo by odolal?


2.9958x
90 min
1×

Ingredience

20 ksmandle
20 kssušené švestky
malinová omáčka

těstíčko

1 lžíceolej
1 ksvejce
1 lžícemléko
2 lžícehladká mouka

Postup přípravy

Švestky namočíme na 10 hodin do vody, pak je uvaříme doměkka. Z vychladlých švestek odstraníme pecky, do každé švestky vložíme spařenou oloupanou mandli.

Připravíme si pařížské těstíčko. Smícháme vejce, mouku, mléko a lžíci oleje. V pařížském těstíčku obalíme švestky a smažíme je ihned v rozehřátém oleji.

Usmažené zámečníky ihned podáváme s malinovou šťávou, nebo je obalíme v cukru a strouhané čokoládě.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zámečníci

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Portugalská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena