Žamberecký řízek

Recept na vepřový řízek plněný šunkou.


2.91331x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
100 mlvývar
2 lžícemáslo
4 plátkyšunka
1 lžícehořčice
3 lžícesádlo
600 gvepřová kýta

Postup přípravy

Z vepřové kýty ukrojíme přes vlákno stejné plátky. Mírně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí a hořčicí. Na jednu polovinu takto připraveného masa položíme plátek šunky, druhou polovinu přeložíme a okraje sklepneme, aby se řízek nerozbalil. Žamberecký řízek opečeme po obou stranách na tuku. Pak do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zastříkneme vývarem a podle potřeby přisolíme. Žamberecký řízek přelijeme šťávou a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Žamberecký řízek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena