Žamberecký řízek

Recept na vepřový řízek plněný šunkou.


2.91331x
45 min

Postup přípravy

Z vepřové kýty ukrojíme přes vlákno stejné plátky. Mírně je naklepeme a potřeme utřeným česnekem se solí a hořčicí.

Na jednu polovinu takto připraveného masa položíme plátek šunky, druhou polovinu přeložíme a okraje sklepneme, aby se řízek nerozbalil.

Žamberecký řízek opečeme po obou stranách na tuku. Pak do výpeku přidáme máslo, necháme rozpustit, zastříkneme vývarem a podle potřeby přisolíme.

Žamberecký řízek přelijeme šťávou a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv podobě.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žamberecký řízek

Zpět na recept