Zálivka na salát ala Kavalier

Tento recept mám od mého učitele malování, který pochází z Francie.


3.3123x
10 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžičkajablečný ocet
1 hlávkahlávkový salát
1 lžícepanenský olivový olej
1 dlkremžská hořčice
3 dlkvalitní sladký kečup
4 ksvětší rajče

podle chuti

cukr
sůl

Postup přípravy

Česnek očistíme a rozdrtíme. Kdo má rád česnek, může jej přidat více.

V misce smícháme kvalitní sladký kečup s kremžskou hořčicí v poměru 3:1. Přidáme jablečný ocet, 1 velkou lžíci panenského olivového oleje, drcený česnek a zálivku dochutíme solí, případně i cukrem.

Do jiné misky si natrháme omytý hlávkový salát nebo čínské zelí. Omyjeme, osušíme a nakrájíme rajčata a rozložíme je na salát. Nakonec vše přelijeme připravenou zálivkou.
user-icon

autor lenkalpw


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zálivka na salát ala Kavalier

Zpět na recept
Druh jídla
Zálivky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena