Zálesácká pochoutka

Vepřová minutka se žampiony, haluškami a čerstvou zeleninou.


4.634x
30 min

Postup přípravy

Plátky masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji smažíme 4 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé.

Cibuli nakrájíme nadrobno a očištěné žampiony překrájíme na půlky. Žampiony nasypeme do šťávy z masa a osmahneme. Přisypeme cibuli a podusíme ji. Přilijeme smetanu s vývarem, stáhneme plamen a krátce provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Halušky uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme na talíře, přidáme plátky masa a přelijeme je žampionovou omáčkou.

Před podáváním omáčku posypeme nakrájenou pažitkou a porce ozdobíme listem hlávkového salátu a nudličky červené i oranžové papriky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zálesácká pochoutka

Zpět na recept