Zálesácká pochoutka

Vepřová minutka se žampiony, haluškami a čerstvou zeleninou.


4.634x
30 min

Ingredience

4 lžíceolej
4 ksvepřové řízky

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

omáčka

200 mlvývar
1 kscibule
200 mlsmetana na vaření
200 gmenší žampiony

na ozdobu

1 svazečekpažitka
0.5 kspaprika červená
4 listyhlávkový salát
0.5 ksoranžová paprika

příloha

1 balíčekhalušky (250g)

Postup přípravy

Plátky masa osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji smažíme 4 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé. Cibuli nakrájíme nadrobno a očištěné žampiony překrájíme na půlky. Žampiony nasypeme do šťávy z masa a osmahneme. Přisypeme cibuli a podusíme ji. Přilijeme smetanu s vývarem, stáhneme plamen a krátce provaříme. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Halušky uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme na talíře, přidáme plátky masa a přelijeme je žampionovou omáčkou. Před podáváním omáčku posypeme nakrájenou pažitkou a porce ozdobíme listem hlávkového salátu a nudličky červené i oranžové papriky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zálesácká pochoutka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena