Zákusek Černý princ

Recept na skvělý dortík pro čokoholiky.


4.620x
45 min
1×

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si kulatou formu na pečení (průměr cca 16 cm), jejíž dno vyložíme pečícím papírem.

Kvalitní hořkou čokoládu (150 g) spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, špetku soli, vejce a kakao. Důkladně vyšleháme do hladké konzistence a navrstvíme do formy.

Těsto na zákusek Černý princ pečeme cca 25 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout.

Čokoládu (zbylých 150 g) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ohřátou smetanu ke šlehání a spojíme. Takto připravený čokoládový krém navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Před krájením necháme ztuhnout.

Zákusek Černý princ podáváme jako výborný dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zákusek Černý princ

Zpět na recept