Zákusek Černý princ

Recept na skvělý dortík pro čokoholiky.


4.620x
45 min
1×

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
3 ksvejce
100 gmáslo
0.5 šálkukakao
0.75 šálkucukr krupice
150 ghořká čokoláda

krém

150 ghořká čokoláda
0.5 šálkusmetana ke šlehání

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si kulatou formu na pečení (průměr cca 16 cm), jejíž dno vyložíme pečícím papírem. Kvalitní hořkou čokoládu (150 g) spolu s máslem rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr, špetku soli, vejce a kakao. Důkladně vyšleháme do hladké konzistence a navrstvíme do formy. Těsto na zákusek Černý princ pečeme cca 25 minut. Upečené těsto vyjmeme a necháme vychladnout. Čokoládu (zbylých 150 g) rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ohřátou smetanu ke šlehání a spojíme. Takto připravený čokoládový krém navrstvíme na těsto a pěkně uhladíme. Před krájením necháme ztuhnout. Zákusek Černý princ podáváme jako výborný dezert.

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!

Čokoláda

user-icon

autor Oligon

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zákusek Černý princ

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena