Základní nálev

Recept na nálev používaný při sterilizaci zeleniny.


4.732x
45 min
1×

Postup přípravy

Ve vodě rozpustíme nejprve cukr. Potom do ní přidáme sůl a nakonec ocet. Nálev zahřejeme na 70 °C. Z tohoto nálevu odebereme asi jeden litr, přidáme do něho koření, uvedeme do varu a odstavíme. Necháme jej 2 - 3 hodiny vylouhovat a nalijeme zpět. Místo cukru můžeme použít umělé sladidlo, ale v tom případě musíme úměrně zvýšit množství vody. Toto množství vyjde na 10 litrů nálevu. Koření do nálevu volíme podle druhu zeleniny a chuti.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní nálev

Zpět na recept
Druh jídla
Zálivky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena