Na dlouhou zimu si připravíme lečo z paprik, rajčat a cibule, které bude výborným základem pro zeleninové pokrmy.
5 ks | cibule |
15 ks | rajče |
5 ks | červená kapie |
5 ks | bílá paprika |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Oloupanou cibuli (střední velikosti) nakrájíme na kostičky. Omytá větší rajčata nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zpěnit cibuli a pak vmícháme nakrájené papriky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a za občasného míchání dusíme tak dlouho, dokud se tekutina neodpaří. Zeleninové lečo naplníme do sklenic a sterilujeme při 90 °C 20 minut. Sklenici se základním lečem uvítáme pro rychlou přípravu večeře nebo chuťovek. Stačí přidat vejce, uzeninu a pokrm dochutit kořením a česnekem. Lečo můžeme servírovat třeba na toastech.
Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo
Víte, že pravé maďarské lečo se připravuje bez vajec? Základem je kvalitní zelenina, maďarská klobáska a mletá paprika. A výsledek? Mizí z pánve bleskovou rychlostí, jak je dobré. FOTORECEPT krok za krokem.
Když milujete lečo: Zkuste skvělou variantu z cukety!
Máte rádi lečo? Co takhle vyzkoušet variantu z cukety, ve které nechybí kousky slaniny a klobásky? Cuketové lečo je chuťově výborné a na přípravu víc než snadné. FOTORECEPT krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena