Záhorácká kapustnica

Slovenská zelňačka.


3.2205x
90 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
sůl
2 ksbrambory
majoránka
1 kscibule
kmín
bobkový list
500 kgvepřová plec
sladká mletá paprika
sušené houby
1 kgkyselé zelí
mletý černý pepř
300 gvepřová pečeně
1-2 ksuzená klobása

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Zelí nejprve trochu umyjeme v teplé vodě, aby nebylo moc kyselé a vodu z něj vymačkáme. Překrájíme ho na menší kousky. V hrnci rozhřejeme olej, zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme zelí a necháme vše dusit. Zelí zalijeme trochou vody. Maso očistíme. Přidáme ho i s klobásami k zelí. Směs okořeníme. Vložíme houby. Vše vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou.



Během vaření oloupeme brambory a nastrouháme je. Když je maso měkké, vytáhneme jej i s klobásami a dáme stranou. Do polévky vložíme nastrouhané brambory a znovu vaříme. Maso a klobásy nakrájíme na kousky. Polévku zahustíme zápražkou nebo hotovou jíškou a znovu povaříme. Nakonec polévky vložíme kousky masa a klobásy a polévku odstavíme.



Polévku podáváme s chlebem.

user-icon

autor Makyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Záhorácká kapustnica

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena